Kampanjmaterial

Hej igen!

I förra utskicket så pratade jag lite om Kampanjhandboken, Kampanjbloggen och Piratkitten i butiken. Den här gången tänkte jag prata lite mer om det material som finns att beställa för att dela ut på gator och torg.

Flygblad
Flygbladen är små och man kan ibland när man står och delar ut tycka att de innehåller för lite text – text som dessutom är lite intetsägande. Och även om det är för lite text för dig så räcker den mängden text gott och väl till de flesta förbipasserande på gatan. Folk har bråttom till och från sina jobb, hem, skolor eller annat och vare sig hinner, orkar eller klarar av att ta in för mycket ny information.

Ett flygblad innehåller precis lagom mängd information för de flesta förbipasserande och det hjälper dessutom till med att etablera vårt varumärke. Folk ser oss och våra flygblad. Därför är det flygblad du ska använda när du står och delar ut på stan.

Blanks
Blanks är vår speciella version av flygblad framtagen just för dig! Den är gjord för att du som aktivist/funktionär ska kunna ta fram lokala budskap. Den kan användas till den lokala kampanjen eller bara ifall man planerar nåt speciellt event.

Blanks är flygblad där vi har tagit bort texten på baksidan och gjort det möjligt för dig själv att skriva egen text på med hjälp av skrivaren hemma. Kom ihåg att hålla dig kort och att se till att det du skriver är lätt att läsa.

Foldrar
För vissa människor så är det faktiskt för lite information i flygbladen och de vill veta mer om våra frågor. Det är för dessa människor som vi har foldrarna. De innehåller lite mer information, men är ändå lättlästa och intressanta.

Foldrarna har du med dig när du delar ut flygblad, men väntar tills nån faktiskt kommer fram och frågar om du har nåt med lite mer text än flygbladet. Det visar att de är intresserade av vad vi står för och vill ha mer. Annars så kan du gärna ta med foldrar till valstugor, bokbord och liknande. Våra foldrar är dessutom designade så att de kan vikas ut och ställas upp på bordet och ändå se jävligt snygga ut!

Affischer
Affischer är till för att synas! Sätt upp dem på affischeringsplatser och använd tejp eller nålar. Folk brukar bli sura om man sätter upp dem på platser som inte är avsedda för det eller att man sätter upp dom med klister. Så gör inte det.

De affischer som finns att beställa har ett vitt utrymme längs ner som fyller ungefär samma funktion som våra blanks. Om du vill skriva in att det ska ske en demonstration på ett visst datum så har du det via utrymmet till det. Allt för att ge så mycket valfrighet som möjligt till våra aktivister.

Så beställ hem material, du kan läsa hur du gör här så syns vi ute på gator och torg!

Jan Lindgren
Kampanjledare

Kommentarer

Kampanj (pp) » Blog Archive » Att dela ut skrev

[…] Förra gången gick jag igenom vad för material som finns att beställa hem för att dela ut. Den här gången så tänkte jag ge lite tips för en lyckad utdelning. Ni som läst kampanjhandboken lär känna igen en del, men jag har lagt till mer information. […]

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>