Flygblad och bloggkärlek

Bloggar är en av våra viktigaste kommunikationskanaler. Med våra flygblad, affischer och resten av kampanjmaterialet fångar vi människors intresse, men det är många gånger med våra bloggar vi får intresserade personer att stanna kvar och verkligen sätta sig in i saker och ting. Det finns ett oerhört egenvärde i att befinna oss ute på gator och torg med väl synliga färger och loggor, men rent fysisk synlighet är inte allt.

Vi har, förstås, haft en enorm virtuell synlighet sedan vi seglade in i EU-parlamentet. Sedan vi började segla in dit, till och med – vi mer eller mindre ägde bloggosfären i upptakten till valet. Detta har i viss mån fått oss att blir lite självgoda, men det har också sparkat igång de andra partiernas bloggare. Och även om (s) i en av sina valrapporter ansåg att det banne mig fanns pirater överallt där det är värt att vara, så börjar det snart se ut som om de andra partiernas bloggare bloggar om allt som är värt att blogga om.

Att de andra partierna blivit mer aktiva är bara att acceptera. Men vad vi däremot inte behöver leva med är att vissa av våra mindre kända bloggare är okända för andra än piratbloggare. Och det är därför passande att den (numera väldigt kända) bloggen Nakna sanningen nyligen utlyst denhär veckan till den officiella bloggkärleksveckan.

Vad den innebär är att ta en kortare paus i sitt vanliga bloggande och i stället skriva ett inlägg om en annan bloggare som inte riktigt får den uppmärksamhet han, hon eller hen förtjänar. Och om det är någonting vi pirater har så är det bloggare som inte får det antal läsare de förtjänar. Så om du känner till någon kollega som skriver likt en från himmelen nedstigen gud, men som ändå inte tycks få några läsare – skriv då ett inlägg om hur bra denne någon skriver, och länka till dem både en och tre gånger.

Precis som flygbladen utgör en väldigt fysisk länk till Piratpartiet, så utgör länkar mellan bloggar en väldigt stark motivator för skrivandet av fler inlägg – och en väldigt stark uppmaning till läsandet av fler inlägg . Och om vi ska se till att både få folk intresserade och sedan hålla dem intresserade så kommer vi att behöva bägge sorters länkar.

Dela ut flygblad med dina vänner, och dela ut kärlek till dem. Ibland behöver inte en valkampanj vara svårare än så.

Kommentarer

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>