Youtubeaktivism

Så här i nyhetstorkans tider så kan det ibland kännas som om det är lite ont om nyheter. Vilket då är ett gyllene tillfälle att smyga in på vår eminenta Youtubekanal och se sig omkring en smula.

Så här i nyhetstorkans tider så är det dessutom läge att skapa sig sina egna egna nyheter, och dessutom ett mer än gyllene tillfälle att göra videoklipp av dem och lägga upp dem på just vår eminenta Youtubekanal.

Visst är det märkligt hur såna där saker tenderar att sammanfalla ganska ofta så här i dessa digitala tider, där gammelmedial nyhetstorka inte på något vis behöver antyda att det är slut på nyheter att ta del av? Eller dela med sig av?

Om du sitter på ett par videoklipp (från piratevent eller dylikt) som du känner att, aye, de borde ligga ute på nätet och spridas vind för våg inför allas beskådande ögon, så är chansen stor att vi tycker detsamma. Och vi vill därför uppmana dig att ta kontakt med vår Youtubeansvarige Jonathan, som mer än gärna tar emot input och videofiler i syfte att lägga upp dem. För att inte tala om tips och förslag om vad som kan göras med kanalen rent generellt.

Om du dessutom sitter på tillgång till en kamera, idéer om videoklipp som skulle kunna spelas in och/eller möjlighet att spela in dem – ta då ännu mer kontakt med den gode Jonathan, och därefter alla i din omgivning som skulle kunna hjälpa till att realisera det hela.

För att hitta en emailadress till den gode Jonathan, tryck här.

(Olof publicerade, till på köpet, alldeles nyss ett första inlägg i en serie om flera om just det här med att spela in saker, så ta en titt på det också om du känner dig inspirerad.)

Förutom detta vill vi, som ett relaterat sidospår, även uppmana alla att dricka två extra glas vatten i värmen, och tänka på att försöka att inte få allt för mycket solsting när ni är ute i solen. Vi har ju som bekant ett långt arbete framför oss, och behöver hålla trycket uppe. Värmen och torkan till trots.

Kommentarer

OlofB skrev

Wo-hoo! Vi börjar verkligen komma igång med youtubekanalen nu, skoj :)

Jag pubbade del två i serien om korta-klipp-diskussioner alldeles nyss också. Blir c:a fyra delar totalt gissar jag just nu.

Toledomahn skrev

Det är superbra att PP även lägger upp så mycket som möjligt på Youtube.

Alla kanaler som når ut till folket är bra.

Vi får ju inte speciellt mycket uppmärksamhet i SVT :-(

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>