Direktreklam, Youtubefilmer och valmanifest

Nu när valkampanjen sparkar igång på riktigt så vill jag få tipsa om ett sätt att kampanja som var riktigt bra under förra valet. Jag citerar från Leif “Berinder” Erhags blogg:

Inför EP-valet så hade vi en direktreklamsatsning i Anderstorp här i Skellefteå, som ni kanske vet blev resultatet 7,2% totalt i hela Sverige och i Skellefteå var det 6,72. Resultatet från Anderstorp centrala var 17,47%!
I Luleå kördes samma kampanj, där fick vi 27,71% på Porsö centrum och i Umeå blev resultatet 22,85% på Ålidhem östra.

Direktreklam när alltså när man lägger ner våra flygblad i brevlådor hos privatpersoner oavsett om de bor i lägenhet eller villa och är något som man kan göra själv eller i koordination med andra. Allt som krävs är att man beställer hem en bunt flygblad och sen går runt kvarterat där man bor och delar ut. Om det är koordinerat så att inte fler personer delar ut i samma område så är det ju så klart att föredra.

Ska jag använda foldrar eller flygblad?
Även om det känns bättre att stoppa ner foldrar så är det troligare att folk läser flygbladen och eftersom de dessutom är hemma så kan de alltid gå ut på internet för att hitta mer information. Så använd flygblad.

En viktig poäng när det gäller direktreklam.
Direktreklam från politiska partier klassas tekniskt sätt som samhällsinformation och inte som reklam, vilket innebär att skyltar där det står “ingen reklam, tack” inte gäller. Många som sätter upp sådana skyltar delar dock inte den uppfattningen utan anser att information från politiska partier är att likställa med reklam. Vi vill därför uppmana våra aktivister att respektera folks integritet och inte dela ut om det inte uttryckligen står att man vill ha samhällsinformation. Vi anser dock att det slutgiltiga beslutet att dela ut i dessa brevlådor ligger på lokal nivå då vi litar på våra lokala aktivisters goda omdöme.

Youtubefilmer
För era webbaserade intresserade vänner, sprid gärna våra informativa videos på youtube:
Internet som Demokrativerktyg
Medborgarrätt – Behövs den?
Ett parti för gratis musik

Valmanifest
Idag släppte vi även vårt valmanifest som vi har fått mycket mediauppmärksamhet kring. Om du vill läsa manifesten så finns de här.

Bloggat i förra veckan:
Sen är nu – En titt på hur vi synts i media och att valkampanjen är igång.

Bjud med mormor till piratfikat – En bloggpost om att bjuda med äldre personer man känner på våra möten.

PS. Instruktioner för hur du beställer foldrar, flygblad och affischer finns här: http://wiki.piratpartiet.se/Kampanjmaterial/

Jan Lindgren
Kampanjledare

Kommentarer

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>