Ord på vägen

Debattens vågor har lekt hela havet stormar och gått fram och tillbaka, fram och tillbaka de senaste dagarna. I stället för att försöka sammanfatta allt med stora svep och stora drag, så tänkte vi göra några nedsteg i det som sagts och dela med oss av fyra goda ord att ha med på vägen. Fyra uttalanden som träder fram lite mer än de andra. De är inte de enda som framförts, men om det är någonting vi bör ta till oss innan vi går ut och kampanjar nästa gång så är det andan av framtidstro i dem.

Först ett ord från Hanna:

För partiet är så mycket mer än Rick och hans fortfarande något o-medievana tunga. Där finns så många fina, kloka och drivna människor. […] När allmänheten skrattar hånfullt åt fildelande finniga pojkar och fortsätter kalla oss ett enfrågeparti, då står de fortfarande kvar där och slåss för grundläggande demokratiska värderingar och principer. De ger inte upp, de kanske gör fel men vågar erkänna det och gå vidare framåt. Vi är en fantastisk rörelse med så mycket att tillföra politik och samhällsklimat. Sverige och världen klarar sig inte utan oss.

Sedan ett ord från Malin:

Kanske är problemet att de frågor som PP vill lyfta är just samtidens stora frågor. Så många vill att de här sakerna skall upp på agenden, så många ser den stora diskussion om både integritet i ordets allra vidaste bemärkelse och nödvändiga förändringar i vårt ekonomiska system som avgörande för framtiden. Alla dessa kvalificerade debattörer som sympatiserar med PP – kanske älskar de partiet till döds? Det är inte lätt att vara ett litet, nybildat parti och förväntas bära hela framtiden i sin famn. Att partiet i fråga dessutom i vissa delar verkar drivas av lika delar revanschlusta och okunskap gör inte saken bättre.

Frågorna är större än partiet, det är mina fem ören. Jag har heller aldrig trott på PP som ett forum för de här frågorna. Dessutom ligger det en smärtsamt skön ironi i att partiet som är för fri kunskapsspridning och fria idéer, på något vis försökt monopolisera samtidens största filosofiska spörsmål.

Sedan ett från vår Emma:

Jag skulle önska att folk slutar skämmas för Piratpartiet även om det verkar i sociala sammanhang vara acceptabelt att flina lite åt PP, är en såndär känsla som genomsyrar mig nu på morgonen. Sunt självförtroende har vi all anledning att känna över vårt arbete.

Och till sist ett från vår Anna:

Det finns de som proklamerat Piratpartiets död. De har fel. Piratpartiet består av samma duktiga, drivande och hårt arbetande aktivister som vi gjorde i förrgår. Man räknar inte ut oss så lätt. Vi står pall. When the goings get tough the tough get going. Det är i motgång vi har chansen att visa precis hur fantastiska vi är.

Nu jävlar kavlar vi upp ärmarna och vinner ett val tillsammans!

Vad mer kan vi säga? Vad mer behöver vi säga?

Vår tid är nu. Nu kör vi!

Kommentarer

Dennis Nilsson skrev

Det har bara börjat! :-) Det galler att halla fast vid grundprinciperna for det demokratiska statsskicket, annars är snart lika lost och berusade som de som vi kritiserar.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>