Loku, #pporu och piratpodcasts

Vi slutar aldrig att bli överraskade över hur kreativa och energiska våra aktivister är. Det är alltid saker i görningen, och nu än mer än någonsin.

I morgon fredag, exempelvis. sparkar Loku igång i Uppsala. Loku är en tre dagar lång utbildningsfest och diskussionsbonanza, där ämnet är hur vi kan föra en konkret och handfast politik på lokal nivå. Festival, framtidstro och folkbildning – allt i ett, samtidigt. Känner du dig diskussionssugen, festsinnad och i närheten av Uppsala inom den närmaste framtiden, så är Loku för dig.

Samtidigt tar Örebroarna tag i de sociala medierna och gör någonting eget av dem, genom att helt enkelt bestämma sig för att allt de gör kommer att göras genom Twittertaggen #pporu. Bor du i staden och vill komma i kontakt med andra Örebropirater, eller planera in någonting spontant – skriv en hälsning! (Och skriv gärna in andra lokala pptaggar i kommentarsfältet – ju fler desto bättre.)

Som om det inte vore nog så talar hjärnorna bakom Then Piratska Argus om att starta en piratpodcast, där de under mer eller mindre planerade former diskuterar allt mellan himmel och jord. Det kommer att bli mycket spännande att se åt vilket håll det barkar, och än mer vilka kreativa impulser som kommer att spridas via virtuell radiovåg.

Som sagt, mycket i görningen. Det känns väldigt mycket som att det här kommer att bli ett händelserikt år, och det är inte utan att vi känner oss lite överflödiga emellanåt.

Året kunde inte starta bättre, således.

Yarr!

Kommentarer

Rickard skrev

Oh, piratpodcast. Det tänkte jag faktiskt på här om dagen, hopas det blir något av det. Hade varit riktigt intressant.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>