Att hjälpa till

Ibland händer det att vi får frågan “vad kan jag göra för att hjälpa till?”. Det är en svår men uppskattad fråga, vars svar alltid beror på vem frågeställaren är och hur läget ser ut med tid och ork. Det är svårt att ge ett generellt svar, men det känns som att det borde gå ändå.

Det finns i runda slängar fyra saker som kan göras för att hjälpa Piratpartiet göra det de gör. Dessa fyra saker är att analysera, att uppmuntra, att aktivera och att ha kul.

Att analysera är att undersöka hur landet ligger, ta reda på vad som behöver göras, hur det kan göras, hur det bör göras och ge förslag till motiveringar för varför det ska göras. Det kan handla om allt från att finna vinklar till hur vi kan lyfta viktiga frågor, till rent konkreta förslag om att göra ditt istället för datt. Diskutera, nyansera, finjustera!

Att uppmuntra är precis vad det låter. Att greppa tag i någon som gör någonting bra och säga precis hur awesome denne är och hur viktigt det är att fortsätta med det. Världen mår bättre av att höra sådant, och vi är helt för att förbättra världen.

Att aktivera är att hoppa upp på barrikaden och lyfta den lila fanan mot himmelen. Eller, viktigare än så, att bli lokal funktionär och se till så att saker och ting fungerar ute i fält och fika. Och, än mer, att i sin tur aktivera andra. Tillsammans är vi många.

Dessa tre saker brukar vanligtvis hända som en positiv sidoeffekt av att ha kul, vilket gör att det är det absolut bästa sättet att hjälpa till.

Det kan göras. Och det kan göras på väldigt många olika sätt – det finns gott om plats för kreativa infall och nya idéer, väldigt mycket kul att ha och väldigt få måsten.

Det känns som att det borde gå att sätta igång redan idag. Eller vad säger ni?

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>