En vallokal nära dig

Alldeles nyss blev det september. Om några timmar öppnar förtidsrösningslokalerna, vilket också innebär att även själva valet börjar snart. Vi har i skrivande stund en täckning på 84,6 % av förtidsröstningslokalerna, vilket är mycket – men inte tillräckligt. För att citera en av våra mer pessimistiska röster:

Varje gång en person kommer till en vallokal och upptäcker att det inte finns någon valsedel från Piratpartiet där så innebär det att vi har kampanjat helt i onödan när det gäller just den personen.

Detta är, i all ärlighet, både nedslående och sant samtidigt. Men det är också en anledning att öka takten i elfte timmen och med all kraft se till att boosta upp den där siffran. Vilket då, rent konkret, innebär att greppa en lämplig bunt valsedlar, slänga sig över bil, cykel eller kollektivtrafik och i arla morgonstund bege sig ut till de där resterande förtidslokalerna.

Varje valkrets har sina egna arrangemang för vem, var och hur när det gäller valsedlarna, så vi kan inte ge några besked om hur det går till just där du är. Men en tumregel är att den lokale valkretsledaren vet besked, så om du känner att du har tid över och skulle kunna ta tag i situationen så RING. Nu, mitt i natten, om så krävs. Det är av yttersta vikt att vi får ut de där sista procenten valsedlar, och det helst innan någon hinner märka att det ens fanns obokade lokaler.

Varje gång en osäker person stiger in i en vallokal där våra röstsedlar inte ligger på plats är en gång då de röstar på någonting annat än Piratpartiet. Inte för att de inte sympatiserar, utan för att de inte såg röstsedeln.

Detta får inte hända.

Idag är det den första valdagen. Det är nu det börjar bli allvar på allvar.

Nu inleder vi den sista spurten mot riksdagen. Med betoning på NU.

Yarr!

Kommentarer

Fler hjälteinsatser behövs « Emil Isberg skrev

[…] och letade upp första lokalen. Jag var sen till Hallstahammars bibliotek tyvärr och strax under 40 personer hade inte chans att se våra valsedlar i lokalen. Jag pratade lite med valfunktionärerna och tydligen hade det varit kö redan en […]

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>