Efter valkampanjen

Det har varit en lång och hård valkampanj, där vi kämpat och slitit och upplevt väldigt mycket. Och nu, så här efteråt, börjar en lite längre kampanj – efterkampanjen, det långsiktiga arbetet med att bygga upp, bygga om och bygga nytt. Exakt hur detta kommer att gå till återstår att se, och fältet är helt öppet för förslag. Rick och Anna talar om att bygga upp en tankesmedja, så det finns allt utrymme för att tänka stort.

Som de goda skribenterna på 2022 skulle formulera det: framtidstro är allt.

Lite mer omedelbart finns det tre saker vi behöver göra. Det första är att utvärdera, utvärdera och utvärdera – vi gjorde förvisso vår bästa valrörelse någonsin rent kampanjmässigt, men det står ändå klart att vi kan bli ännu bättre. Om du har synpunkter, tankar, funderingar, förslag eller något input över huvud taget, så tveka inte att göra dig hörd. Alla röster behövs!

Det näst enklaste sättet att göra sig hörd är att använda vårt utvärderingsformulär. Det enklaste sättet är att tala om valet med sina lokala pirater om bra, dåliga eller okej aspekter av kampanjandet och organisationen. Som vi har sagt förut så består både partiet och kampanjen av dess medlemmar, och ju mer vi diskuterar och analyserar desto bättre blir vi.

Det andra vi behöver göra är att fortsätta vara synliga. Det må vara fyra år kvar till nästa val, men vi har allt att förlora på att folk börjar tänka att vi inte finns längre. Så fortsätt bära PP-knapparna, fortsätt använda de lila pennorna när ni är ute i fält och – inte minst – fortsätt ninjakampanja. Om kampanjen inför 2014 börjar någon gång så är det nu, genom att visa att partiet är starkare och mer engagerat än någonsin.

Det tredje handlar om att även om vi förvisso har en hel del återhämtande att göra efter de månader som ligger bakom oss, så får vi inte låta det bli som efter EU-valet då vi först kämpade som galningar innan valet och sedan gjorde någonting annat tills det var dags att stressa inför nästa val. Det krävs – som ni minns – mer energi att sparka igång en organisation än att hålla den igång, så tricket framöver blir att fortsätta vara aktiva. Främst då genom att fortsätta hålla kontakten med varandra – företrädesvis då över ett regelbundet piratfika.

Vi har onekligen framtiden framför oss. Och vi har alla möjligheter att göra mer än det bästa av den.

Nu kör vi.

Yarr!

Kommentarer

Jenny skrev

Vi kan ju sätta upp en översikt vart och när pirater regelbundet kan träffas, som i ett kafé, hemma hos någon eller annan offentlig plats. Det är ju lite lättare att finna ut vad som sker där en bor då. Framförallt för oss som bor i utlandet. :)

Micke skrev

Ni är sveriges i särklass största parti utanför riksdagen(50% större än närmsta konkurrent F I).Mångt större än det relativt väletablerade S P I/pensionärspartiet.Ett parti som synts och hörts,både av egen kraft och av massmedia,ungefär lika mkt som ert eget,är N D.-De landade på drygt 1100 röster I HELA RIKET !.F.ö. så sopar ni banan totalt med alla möjliga och omöjliga politiska och religiösa extremistpartier som finns/fanns som valbara.-Hur länge har ni funnits ?.1 år ?.3 år ?..5 ??… K D bildades 1964 å kom in i riksdan(“för egen maskin”) -91.S D 1988,kom in 2010.Det finns många som VERKLIGEN har anledning till tandagnisslan efter årets valresultat.Allt från F I och S,till K D och
N D,..MEN TILL DEN GRUPPEN HÖR I N T E NI !.

Ni är i närheten av begreppet “enfrågeparti”,saknar ngt påtagligt ekonomiskt inflöde,och har som sagt inte funnits särskilt länge. Så:…

— VAD FAN GNÄLLER NI FÖR ?????!!..???.. —

/Micke

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>