Detta må ni sprida

Som många av er förmodligen redan läst i Ricks nyhetsbrev så har det senaste Wikileaksläcket varit av modell större. Det handlade inte om FRA, inte om Ipred, inte om Datalagringen – utan om allt, samtidigt. Alla dessa lagar vi kämpat mot de senaste åren har varit beställningsverk, med syfte att med tvångsmaktens alla medel – övervakning, gryningsrazzior, juridiska krumbukter som gör samtliga medborgare med internettillgång misstänkta per default – sätta dit vanliga människor som gör vanliga saker.

Motsatsen till demokrati, med andra ord.

Kort sagt: tillräckligt mycket för att det skulle gå direkt in i det demokratiska samvetet och ge det en rejäl spark i mjölsäcken – om folk bara fick reda på det.

Vad vi behöver göra är att ge vanligt folk en susning om vad som pågår – genom att bomba tidningarna med insändare; genom att prata med alla vi känner om det hela; genom att leverera, svart på vitt, vidden av den skandal detta agerande faktiskt innebär. De återinför det gamla Sovjet för att komma åt fildelare. Bokstavligen.

Vi behöver föra oväsen. Mycket, högt, länge, hänsynslöst. Överallt.

Trepiratersregeln gäller. Om du har två piratkollegor som tycker att det är en bra idé att göra någonting – kör. Gör först, fråga sedan – och dra med så många som möjligt.

Alla ska tydligen övervakas. Det är bara passande att så många som möjligt ges möjlighet att säga ifrån.

Jan Lindgren
Kampanjledare

Kommentarer

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>