Framtiden är redan här

Vi skrev i förra inlägget om hur det vore en god sak att sprida det goda ordet om vad Piratpartiet redan åstadkommit. När vi gör detta kan vi dels påpeka att Christian Engström gör ett fenomenalt arbete nere i Bryssel, både genom att föra våra frågor på tal och genom att göra oss här hemma mer informerade om vad som händer där nere.

Men vi kan också berätta om allt vi redan har gjort här hemma. Vi har aktiverat tusentals unga människor i politiken, väckt ett intresse för demokratifrågor som tycktes ha sovit under väldigt lång tid innan, tvingat den politiska diskursen att ta internet på allvar, givit folk kompetenser att skriva på sina meritlistor, uppmuntrat våra aktivisters kreativa förmågor och, på många olika sätt och vis, fört samman många olika underbara människor med varandra.

De andra partierna lovar och lovar och lovar att de ska göra den ena, den andra och den tredje förbättringen när valet väl är över, men vi behöver inte lova att förbättra världen. Vi behöver inte ens försöka – vi har redan gjort det, och det på ett sätt som kommer att vara omöjligt att göra ogjort.

Där de andra bara kan tala om framtiden kan vi kort konstatera att framtiden redan är här. Och det med besked.

Nu gäller det bara att få folk att veta om det.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>