FRA-fredag

Vi brukar vanligtvis försöka köra en lite muntrare ton på fredagar, eftersom det ju ändå är fredagar. Idag är det dock en årsdag av det sorgligare slaget, och vi firar inte så mycket som djupt sörjer att det idag är två år sedan riksdagen klubbade igenom FRA-lagen.

Vi gör detta dels genom att ha demonstrationer och sorgemanifestationer lite överallt i landet. Vi gör det också genom att väldigt många av våra bloggare uppmärksammar det hela i sina inlägg. Väldigt många. Vi är, för tillfället, uppe i över ett dussin inlägg, med fler inkommandes hela tiden, och det kan klart sägas att de flesta av dem förklarar problematiken långt bättre än vad vi kan göra här. Kolla in Live för att se det senaste och nyaste.

Vad vi vill göra är att uppmana er att göra idag till den dag då folk hörde talas om FRA vart de än gick. Detta kan göras på många sätt – att twittra om det, att posta länkar om det på Facebook, att prata med folk om det, att skriva om det i sin blogg, att dela ut flygblad eller något av tusen andra sätt. Det kanske inte verkar som mycket, men om alla aktivister gör någonting för att uppmärksamma årsdagen och problematiken just idag så blir det väldigt många som gör väldigt mycket. Vilket också är poängen – ingen behöver göra allt, men alla kan göra någonting.

Ingenting är för litet, ingen aktivitet för obetydlig. Alla behövs i kampanjandet, och du – just du – är vår viktigaste kampanjare.

Kom ihåg det.

Kommentarer

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>