Framtidstro

I förrigår sparkade vi igång kampanjen 2022, som i all korthet består i att vi varje dag till valdagen publicerar ett inlägg om – tja, det beror på vilken dag det är och vem författaren är, och det går generellt inte att förutsäga vad nästa inlägg ska handla om. Det finns dock ett tema som förenar alltihop, och detta tema är framtidstro.

Inte på det vis att allting alltid kommer att gå bra framöver, och att intet ont inträffar i framtiden. Det finns inga garantier i denna vår värld, och framtiden innehåller det den innehåller – på gott och ont. Väldigt många gånger väldigt mycket ont innan den goda biten kommer. Vår tro på framtiden ligger inte i att intet ont kommer att drabba oss – den ligger i att när det onda kommer så kommer vi att vara beredda på att bemöta det, och när det goda kommer så har vi förmodligen varit med om att bygga det.

Kort sagt – vår optimism ligger i att vi vet att vi kan göra någonting åt saker och ting. Både som kampanj, som parti och som enskilda individer. Som kampanj kan vi – och kommer vi – att göra valrörelsen långt roligare och intressantare än den hade varit annars; som parti kommer vi att ha en spektakulärt (om än inte kontroversbefriat) positiv effekt på Sveriges framtida utveckling; och som enskilda individer kommer vi att ha lyckats bidra med så mycket att vi med stolthet kommer att kunna titta våra barnbarn i ögonen och säga att vi var där när Piratpartiet var som mest.

Framtiden ser med andra ord ljus ut. Visst, den kommer att innehålla motgångar, ett par nederlag, ibland direkta tragedier – men sådant envisas livet med att vara, på gott och ont. Visst, vi kommer inte alltid att få som vi vill – men det ingår i att vara ett politiskt parti med starka frågor. Visst, vi kommer inte alltid att kunna utbrista i en segerfest efter varje skeende – men det beror på att vi finns på riktigt, och inte är en del av en fantasiberättelse.

Framtiden ser ljus ut eftersom vi kommer att finnas i den. Och vad som än händer så kommer vi att ha varit med och gjort en skillnad. Och när allt är sagt och gjort kommer vi att kunna tänka tillbaka på det som har varit och säga att, aye, det vi gjorde där och då gjorde verkligen världen till en bättre plats. Hur det än går. Vad som än händer.

Det är vår framtidstro. Det är vårt budskap. Det är vad vi kommer att bidra med till framtiden.

Nu återstår bara det hårda arbete det innebär att få det gjort. Före, under och efter valet. I dag, i morgon och i den ljusnade framtiden.

Yarr!

Kommentarer

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>